Életmód

Halottak napja: megszállja a temetőket a rendőrség

Erős rendőri jelenlét várható a közutakon és a temetők környékén péntektől, az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség munkáját a polgárőrök is segítik. A közlekedőket türelemre inti a rendőrség.

Közeleg a halottak napja, hamarosan útra kel az ország, hogy elhunyt szerettei sírjára mécsest, virágot tegyen. Ilyenkor a közúti forgalom az átlagos többszörösére nőhet, ami körültekintést és türelmet követel meg a közlekedőktől. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a súlyos sérüléssel járó balesetek már alacsony haladási sebesség mellett is megtörténhetnek. 

Fotó: police.hu

A rendőrök a következő napokban elsősorban a forgalmat segítik a temetők környékén, de fellépnek a szabálytalan közlekedőkkel szemben is, illetve fokozott jelenléttel igyekeznek megelőzni az ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekményeket: gépkocsifeltöréseket, zseblopásokat, viráglopásokat és sírrongálásokat.

A temetők környékén a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki a napokban, illetve esetenként forgalomkorlátozást rendel el, ezért a megszokásból közlekedőket érhetik meglepetések.

A tömegközlekedést használóknak a rendőrség azt javasolja: lehetőség szerint használják a pályaudvari érték- és csomagmegőrzőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top