Életmód

5 egyszerű tipp, hogy megőrizd a karcsúságod

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Egy kis odafigyelés és egy jó nagy adag tudatosság kell csupán ahhoz, hogy hosszú távon is karcsú maradj.

Íme 5 dolog, amire ha odafigyelünk, garantáltan nagy lépést teszünk a karcsúság elérése és nem utolsósorban az egészségünk megőrzése érdekében.

Itt bizony a méret a lényeg

Mármint az adagok mérete. Ha kisebbre cseréled a tányérod, és csak annyit eszel, amennyi ráfér, hidd el, az már fél siker.

Rostban és fehérjében gazdag ételeket fogyassz

Nyers gyümölcsöt, zöldséget egyél mindennap, kerüld a finomított szénhidrátokat, és mindig válaszd a teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket. Köretként ne csak krumpliban és tésztában gondolkodj, barátkozz a kölessel, a hajdinával például, hidd el, megéri.

Tanulj a mediterrán emberektől

Nemcsak azon van a hangsúly, hogy a mediterrán országok lakói mit esznek (sok halat, tengeri herkentyűt és salátát, olívaolajat), hanem megint csak fontosak a kisebb adagok, a feldolgozott élelmiszerek mellőzése, amit érdemes eltanulni tőlük.

Légy rugalmas!

Mindig legyen több ötlet a tarsolyodban, amikor arról van szó, mit ehetsz. És soha ne azon tépelődj, hogy mit nem fogyaszthatsz. Az olyan egyoldalú diéták, amelyek napokon keresztül ugyanazt az ételt írják elő, lélekölőek, és hosszú távon hatástalanok.

Kezdd az ebédet egy nagy pohár vízzel

Így kevesebb hely jut a gyomrodban ez ételnek, és az emésztésben is segít, ha bőven fogyasztasz folyadékot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top