Életmód

Játékok helyett csak meleg takarót kért – csodálatos karácsonya lesz a hétéves kislánynak

A texasi általános iskolás szívszaggató levelét, amit a Télapónak írt, és amiben meleg takarót kér, osztályfőnöke tette közzé a Facebookon.

„Kedves Télapó! Nagyon jó kislány voltam idén, ezért karácsonyra egy labdát és ételt szeretnék kérni. És szükségem lenne meleg takaróra is.” A hétéves texasi kislány, Crystal Pacheco ezt egy iskolai feladat keretében vetette papírra, aminek az volt a célja, hogy a kicsik a legnagyobb vágyaikat küldjék el a Télapónak.

télapó, kérés, takaró

Kép forrása: Facebook

A kislány osztályfőnöke, Ruth Espiricueta alig akart hinni a szemének, mikor elolvasta tanítványa levelét. „A szívem szakadt meg, hiszen Crystal csupa-csupa olyan dolgot írt a listájára, amiről azt feltételezzük, hogy mindenkinek van belőle. Tanárként egyszerűen képtelenség hozzászokni a szegénységhez, és ahhoz, hogy egy gyerek emiatt nem játékokat, hanem alapvető, a mindennapi élethez szükséges dolgokat kér karácsonyra.”

A tanárnőt annyira megindította Crystal levele, hogy lefényképezte és megosztotta Facebook-oldalán, hogy ezzel arra buzdítsa ismerőseit, hogy tegyék együtt felejthetetlenné a kislány karácsonyát. Ruth üzenete szerencsére megértő fülekre talált, sőt a felhívása vírusszerűen terjedni kezdett, így Crystal ma már az ország minden pontjáról kap takarókat, játékokat és tartósélelmiszer-adományokat.

adomány, takaró

Kép forrása: Edinburg Consolidated Independent School District

Romeo Cantu, a szóban forgó iskolakörzet felelőse a Today.com amerikai hírmagazinnak elmondta, mostanáig több mint 700 takaró érkezett Crystalnak, a felajánlások pedig folyamatosan érkeznek még most is. „A világ minden pontjáról kapunk csomagokat, olyan sokat, hogy még kinyitni sem volt időnk mindet” – mondta Cantu, majd hozzátette, az adományokat karácsony előtt, egy kis buli keretében adják át Crystalnak és családjának.

A kislány édesanyja, aki egyedül neveli két gyermekét, a Telemundo spanyol nyelvű amerikai tévécsatornának megköszönte az adományokat, és elmondta, büszke gyermekére, és hálás neki, amiért őszinteségével megkönnyítette a család helyzetét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top