Életmód

Pár plüssfigurára számítottak tőle, 3,5 millió forintnyi játékot vitt a nélkülöző gyerekeknek

Az amerikai férfi maga is nehéz körülmények között nőtt fel.

12 ezer dollárnyi, azaz több mint három és félmillió forintnyi játékkal lepte meg szülővárosa, a virginiai Harrisonburg rászoruló gyermekeit egy amerikai férfi, aki maga is szegénysorban nevelkedett, de mára jelentős vagyonra tett szert ingatlanközvetítőként – írja a Today.com. Adam Armstrong azon a lakótelepen kezdte az adományozást, ahol valaha ő nevelkedett, majd három másik, szegény családok lakta területen is megjelent a többek között bicikliket, labdákat, Barbie babákat és távirányítós autókat rejtő kamionjával, a megmaradt ajándékokat pedig az Üdvhadseregnek ajánlotta fel. 

A férfi a lakótelep felügyelőjénél jelentkezett az ötletével, aki miután meggyőződött róla, hogy valóban módos emberről van szó, szórólapokat nyomtatott, hogy minden helyi gyerekhez eljusson az ajándékosztás híre. Ennek ellenére senki nem számított akkora ajándéközönre, amivel Armstrong készült. „Mindenki azt hitte, hogy hoz majd pár plüssállatot  Ehelyett sorban adta mindenkinek a bicikliket: neked is egy, neked is egy, neked is egy” – mondta el a gondnok, Sara Lewis-Weeks, aki a történteket csak Oprah Winfrey híres 2004-es akciójához tudta hasonlítani, amikor a híres amerikai a show-műsora stúdiójában ülő összes nézőt megajándékozta egy-egy autóval.

Adam Armstrong egyébként már 2013 óta tart hasonló ajándékozásokat. A fiatalkorában kábítószerkereskedelem miatt három hónap börtönre ítélt, és a rácsok mögött korábbi életmódjának örökre hátat fordító férfi azt mondja, felbecsülhetetlen élmény, amikor azt látja, hogy a gyerekek örülnek az ajándékainak, és hozzáteszi: „Ha gyerekeket látok, mindig arra gondolok, hogy nem ők tehetnek a helyzetükről.”

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top