nlc.hu
Életmód
Már neve is van annak, ha az exed rád ír karácsonykor

Már neve is van annak, ha az exed rád ír karácsonykor

Most éppen vége az ünnepek alatti nosztalgiázásnak és szomorkodásnak, de jövőre jön megint. A most nevet kapott jelenség akkor is létezni fog.

Charles Dickens klasszikusa, a Karácsonyi ének egyik szereplőjének nevéből „marleying”-nek nevezték el azt a jelenséget, amikor az emberek rácsetelnek volt barátaikra, barátnőikre az ünnepek alatt. A nevet az eHarmony netes társkereső ragasztotta a jelenségre. A cég 4000 brit felnőttet kérdezett meg, hogy történt-e velük ilyesmi. 

Will Ferrell, Mi a manó, film, karácsony

Will Ferrell a Mi a manó című filmben

Az eredmények alapján az egyedülállók 11 százaléka kapott már ilyen üzenetet az ünnepek alatt, a megkérdezettek 8 százaléka pedig maga is küldött ilyet. Az ok egyszerű: az ünnepi időszakban számot vetünk életünkkel, hajlamosak vagyunk nosztalgiázni, magányosnak érezni magunkat, és nagyobb eséllyel próbáljuk meg még egyszer kihasználni az elúszott vagy kihagyott lehetőségeinket. Ráadásul sokan ilyenkor hazautaznak a szülővárosukba, és pláne hajlamosak az ott élő, egykori barátjuk-barátnőjük-hódolójuk-akármijük felkeresésére.

Jacob Marley egyébként a Karácsonyi ének főhősének, Ebenezer Scrooge-nak a rég halott üzlettársa, akinek a szelleme elsőként keresi fel Scrooge-ot a történetben. (Huffington Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top