Életmód

Ezért ne menj soha sminkben edzeni

Intenzív testmozgás során a smink meggátolja az izzadást, de az arca kent szerek akár gyulladást is okozhatnak.

Azzal remélhetőleg minden nő tisztában van, hogy a szép sminknek nemcsak az elkészítése, hanem az eltávolítása is ugyanolyan fontos. Ha jót akarunk a bőrünknek, alaposan mossuk le az arcunkat lefekvés előtt, de edzeni se menjünk sminkben.

Testmozgás közben ugyanis az alapozók, krémek, olajok és más szerek olyan réteget alkotnak az arcon, amelyek gátolják a bőr természetes működését.

Az intenzív edzés közben keletkező izzadságnak fontos feladata van: amellett, hogy hűti a testet, eltávolítja a szennyeződéseket a bőrről. Ha egy réteg sminkben mozogsz, ezek a szennyeződések továbbra is az arcodon maradnak.

Sőt, amikor az izzadásért felelős pórusok kinyílnak, eltömődhetnek az arcon lévő anyagoktól, és pattanások alakulhatnak ki. Ilyen szennyező réteg a smink is, de akár a városi szmogból származó apró részecskék is okozhatnak gyulladást. Másrészt ha a bőr nem tud lélegezni, hőkiütések is előjöhetnek.

Ezért fontos, hogy minden edzés előtt lemosd az arcodat. És persze utána is.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top