Életmód

Az esküvői fotósok ezekből a jelekből megmondják, együtt marad-e a pár

Ahhoz, hogy az esküvői fotósok nagy magabiztossággal megmondják, sikeres lesz-e egy házasság vagy sem, elég csupán egy gesztus, egy közös fotó vagy néhány együtt töltött óra.

„Számomra az egyik legárulkodóbb jel a kapcsolat minőségéről az, hogy a páros tagjai hogyan viszonyulnak a fotózáshoz” – idézi a The Huffington Post című lap a kaliforniai esküvői fotóst, Rob Greert. A férfi elmondta, szerinte azok a kapcsolatok, ahol az egyik fél láthatóan ódzkodik a fotózástól, pláne a közös képektől, nem tartanak majd sokáig.

A karrierem elején fotóztam egy párt, ahol a vőlegény volt az, aki megbízott. Telefonon egyeztettünk a részletekről, így csak az esküvő napján találkoztam vele és menyasszonyával személyesen. Mikor megérkeztem a helyszínre, megkerestem a menyasszonyt, hogy bemutatkozzam neki, a reakciójára pedig a mai napig emlékszem. Rámutatott a gépemre, majd jeges hangon közölte velem, hogy ne merészeljem »ráfogni« a gépet a mai napon. Mondanom se kell, ez a kis bemutatkozás nem könnyítette meg az aznapi munkámat, cserébe egy percig sem voltam meglepve, mikor három hónappal később megtudtam, hogy elváltak.

2. A vendégek nagy része visszamondja az esküvőt? Rossz jel

Brian Delia, a New Jersey-i Brian Delia Photography alapítója azt mondja, szerinte a vendégek részvételi aránya is árulkodik arról, milyen hosszú lesz az a bizonyos házasság. „Ha az esküvődön a meghívott vendégeid 20-25%-a távol marad, kezdhetsz gyanakodni, hogy a kapcsolatod talán nem is olyan mesés, mint gondolod.”

Deli szerint a távolmaradás ugyanis annak a biztos jele, hogy a barátok és a családtagok pontosan tudják azt, amit te még nem: hogy nem fog működni.

Forrás: Tumblr.com

3. A jegyespár nincs közös nevezőn pénzügyekben

„T.-nek és M.-nek hívom a példapáromat, mert nem szeretném közzétenni a valós nevüket. Röviddel azután, hogy beléptek a stúdiómba, hogy megbeszéljük a munka részleteit, T. kikéredzkedett a mosdóba. Miután egyedül maradtunk, M. egyértelműen közölte velem, hogy nem kér extra dolgokat, az esküvő már így is egy vagyonba kerül; legalább kétszer annyiba, mint mikor tervezni kezdték. Ezek után egy pillanatra sem lepődtem meg, mikor hat hónappal a fényűző lagzi után beadták a válókeresetet” – mesélte Carlos G. Osorio floridai fotós.

4. A jegyespár tagjai cikizik egymást a közös fotózás alatt

A pályafutásom során vagy 1000 esküvőn dolgoztam már, de még most is emlékszem arra a párra, akik végigveszekedték a nagy napjukat. Amikor nem egymást ölték, akkor szurkálódtak, egy alkalommal a közös fotózás idején az újdonsült feleség kijelentette, már eleget csókolgatta a férjét, befejezte. Ami ennél meglepőbb volt, hogy a férj nem szólt semmit a dologra. Ott álltam, és az járta a fejemben, wow, ez már a vég kezdete.

Rob Greer hozzátette azt is, tisztában van vele, hogy vannak párok, akik a feszültséget és a zavarukat oldják a humornak ezzel a fajtájával, de úgy vette észre, a személyeskedő beszólogatások hátterében mindig van egy vagy több valós sérelem, amire érdemes odafigyelni.  

5. A friss házasok egy percet sem töltenek együtt a lagzin

Gretchen Wakeman szerint az esküvőnél többet csak az azt követő lagzi árulkodik a friss házasok kapcsolatáról. „Az esküvő után a lagzi a legjobb alkalom, hogy levezessék a feszültséget, és kicsit lazítsanak a szeretteik körében. Teljesen normális, ha a friss házasok időről időre szétválnak egymástól, hogy beszélgessenek, de azok a párok, akik egy perc nem sok, annyit sem töltenek együtt a lagzin, nem maradnak sokáig együtt.” A fotós elárulta, volt már szerencséje olyan lagzihoz, ahol egész este fotózott, mégis csak egy maroknyi közös képet tudott csinálni a „szerelmesekről”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top