nlc.hu
Életmód

Nem zuhanyozott a férje

Kártérítést kap, mert a férje büdös volt

Egy török nő nemrégiben pert indított férje ellen, azt állítva, hogy a férfi ritkán zuhanyozik, izzadságszagú, és hetente csak egyszer-kétszer mos fogat.

Válik és kártérítési pert is indított egy török nő, mert a férje büdös volt. A nő ügyvédje azzal érvelt az ankarai bíróság előtt, hogy a férfi ritkán zuhanyozott, bűzlött az izzadtságszagtól és előfordult, hogy 5 napon át ugyanazt a ruhát viselte.

törölköző és mosókefe

Ezeket nem sűrűn használta a férfi (Fotó: Pexels.com)

A közös ismerőseik és a férfi kollégái is megerősítették a felperes állításait, így a bíróság arra kötelezte a C.Y. monogramú férfit, hogy félmillió török líra (5,8 millió forint) kártérítést fizessen a volt házastársának.

A házastársaknak teljesíteniük kell a közös élettel járó kötelezettségeket” – mondta a nő ügyvédje, Senem Yılmazel a Sabah című török lapnak. „Ha a közös élet a viselkedés miatt elviselhetetlenné válik, a másik félnek joga van válókeresetet benyújtani. Mindannyiunknak óvatosnak kell lennünk az emberi kapcsolatokban! Emiatt a viselkedésünkre és a tisztaságunkra is oda kell figyelnünk.

A török polgári jogban a válás elfogadott okait két kategóriába sorolják – speciális okok és általános okok –, amely utóbbiak magukban foglalják mindazokat az okokat, amelyek az egyik vagy mindkét fél életét elviselhetetlenné teszik. Ebben a konkrét esetben a férj rossz személyi higiéniáját a tartományi bíróság és a legfelsőbb fellebbviteli bíróság jogerősnek ítélte a válás megalapozott okának.

A bírósági dokumentumok azt mutatták, hogy a tanúk vallomásai szerint C.Y. 7-10 naponta legfeljebb egyszer zuhanyozott, és csak hetente egyszer-kétszer mosott fogat, amitől a lehelete „elviselhetetlen” szagú volt. Érdekes módon a férfi néhány munkatársa beleegyezett, hogy tanúként jelenjen meg ebben az ügyben, és kijelentették, hogy a kellemetlen testszag kínzássá tette a vele való munkát. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top