nlc.hu
Életmód
Kirúgták mert munkaidőben italozott, mégis milliós kártérítés üti a markát

Munkahelyi italozás miatt rúgták ki, most többmilliós kártérítés üti a markát

A munkaadója magánnyomozóval figyeltette a férfit, mégsem tudta meggyőzni a bíróságot.
Munkaidőben italoznak

A spanyol villanyszerelőnek, akitől azért vált meg a főnöke, mert munkaidőben gyakran nézett a pohár fenekére, csaknem 18 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság. Ahogy a 24.hu írja, a döntést azzal indokolták, hogy a férfi italozás miatt nem tudta elvégezni a munkáját és veszélyeztette magát, illetve kollégáit.

A férfi 27 éven át dolgozott a cégnél, mielőtt 2021 szeptemberében elveszítette az állását. Hogy tetten érjék, felettesei még 2021 júliusában bíztak meg egy magánnyomozót a megfigyelésével, melynek eredményeként úgy tűnt, tetemes mennyiségű bizonyíték jutott a birtokukba.

A nyomozó által készített jelentés szerint a férfi és egy kollégája július 5-én, reggel 8.24-kor betértek egy bárba, ebédidőben egy boltban vettek némi ételt és négy dobozos, illetve egy egy literes palackos sört. Délután a később elbocsátott férfi megivott egy újabb dobozos sört, majd este fél hétkor, még mielőtt visszavitte volna a céges furgont, legördített még egyet.

Másnap a férfi és két kollégája összesen hét liter sört fogyasztottak a délelőtt folyamán, valamint az ebédszünetükben. Ugyanazon a napon a férfi még két 330 ml-es dobozos és egy fél literes sört ivott, mielőtt visszatért volna a cég telephelyére. Hat nappal később a férfi délelőtt megivott egy 330 ml-es sört, majd az ebédjéhez három pohár vörösbort, és egy pohár brandyt.

A cég azzal a indokkal rúgta ki a férfit, hogy ittasan dolgozik és céges furgont is alkoholos befolyás alatt vezeti, a bíróság azonban másképp látta a dolgot: úgy vélik, hogy a magánnyomozó jelentésében semmi sem utal arra, hogy megfigyelt férfi dezorientált lett volna vagy bármi más jelét adta volna az ittasságának. Az elbocsátást tehát nem támasztotta alá egyetlen olyan dokumentum, szakértői vélemény vagy tanúvallomás, amely egyértelműen bizonyította volna, hogy a férfi nem tudta ellátni a feladatait és nem volt alkalmas az autóvezetésre.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top