nlc.hu
Életmód

A bicskei áldozatok kártérítési összege

Csak most derült ki: 154 milliós kártérítést kaptak már 4 éve a bicskei áldozatok

Már évekkel ezelőtt kártérítési követelést nyújtottak be, sőt már ki is fizették nekik a megítélt fájdalomdíjat.
bicskei gyermekotthon

A bicskei gyermekotthonban történt zaklatások áldozatai 2020 februárjában hozták nyilvánosságra, hogy több olyan intézmény ellen is kártérítési pert indítanak, akik felelősök lehetnek azért, mert az otthonban élő gyerekeket zaklatták a nevelők. Pop Mert Julián, a bicskei gyermekotthon pedofilbotrányának kirobbantója és 8 társa 2020-ban megegyezett az állammal és százmilliós kártérítést kaptak akkor, mivel mindannyian elfogadták az egyezséget – értesült a Blikk. 

A lap megtudta a Belügyminisztériumtól, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a 9 fővel kötött peren kívüli egyezségi megállapodás nyomán összesen 154 millió forintot fizetett ki nekik.

Pop Mert Julián több tízmilliós összeget kapott kártérítés gyanánt, társai közül néhányan kevesebbet. Az összeg mértékét valószínűleg befolyásolták az elszenvedett kínok.

Mint ismert, 2019-ben jogerősen 8 év fegyházbüntetést kapott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, aki éveken keresztül végzett szexuális cselekményeket a felügyelete alatt álló kiskorúakkal. Két fiatal ezek kezdetekor még nem múlt el 12 éves, három sértettel 14 éves kora előtt lépett szexuális kapcsolatba. Ezenfelül a férfi több, 18 év alatti sértettel szemben is súlyosan szeméremsértő magatartást tanúsított, egyikükkel rendszeresen szexuális cselekményt végzett.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó (2024.02.12.-i adás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top