nlc.hu
Életmód

Nyilatkozott Kónya Endre

Először szólalt meg a kegyelmet kapó, bicskei tanár: „Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata”

Állítja, nem tudott az igazgató pedofil tetteiről.
bicskei gyermekotthon

Először nyilatkozott a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként elítélt, elnöki kegyelemben részesült Kónya Endre. A Blikknek adott interjúban azt állítja, hogy ő ártatlan, nem követett el semmilyen jogsértést.

„Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata” – jelentette ki a kényszerítés és zsarolás miatt elítélt exigazgatóhelyettes. Szerinte a jogerős bírói végzés azt mondja ki, nem az igazgató pedofil cselekményeiről, hanem csak az ellene indult eljárásról, nyomozásról volt tudomása. Emiatt ő már nem tehetett semmit, hiszen akkor már kiderült a titok, a hatóságok kezében volt az ügy – hangsúlyozta.

Azt is cáfolom, a bíróság előtt is végig tagadtam, hogy bármilyen hamis vallomást is én írtam volna a gyerekek helyett, vagy hogy erőszakkal, zsarolással akartam ezek aláírására kényszeríteni egy fiatalkorú neveltet” – mondta a lapnak a kegyelmi döntésben részesült Kónya Endre, hozzátéve: az őt is érintő médiakampány hatására elgondolkodott azon, hogy visszaköltözik Erdélybe.

Mint ismert, Novák Katalin államfő kegyelmezett meg a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, ám a botrány a karrierjébe került. Február 10-én jelentette be, hogy lemond köztársasági elnöki posztjáról. Elmondása szerint azért adott kegyelmet Kónya Endrének, mert úgy gondolta, a férfi nem élt vissza a rábízott gyermekek bizalmával.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top