Életmód

Sorban telnek meg a hajléktalanszállók a nagy hideg miatt

A Menhely Alapítvány krízisautója folyamatosan járja a várost, hogy segítsen a kihűléstől fenyegetett hajléktalanoknak.

Egyre több lakossági bejelentés érkezik a hajléktalanokat segítő civil szervezetekhez, így a Menhely Alapítványhoz is. A héten folyamatosan mínusz fokokat mérnek, éjszakánként a fővárosban is -10 fok alá hűlhet a hőmérséklet. Az utcán élő emberek fokozottan ki vannak téve a kihűlés veszélyének.

Már szombat este megtelt az egyik budapesti hajléktalanszálló – mutatta be a Hír TV riportja. Az extrém hideg miatt a bentlakásos szociális intézmények kötelesek ellátást biztosítani a hajléktalanoknak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat férőhelyei szinte telítettek, de budapesti elnökük szerint senki nem marad az utcán. Ha rajtuk múlik, akár a folyosókon is tudnak átmeneti szállást adni.

A Menhely Alapítvány segít a hajléktalanoknak (fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A Menhely Alapítvány segít a hajléktalanoknak (fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A bejelentések száma megnégyszereződött, négyszer többen jelentkeztek be a diszpécserszolgálatunknál és kértek segítséget abban az ügyben, hogy hajléktalan embert találtak közterületen, és nekik szeretnének segítséget nyújtani. A szállást nyújtó intézményeinknél pedig azt látom, hogy egyre inkább közelítjük a 100 százalékos telítettséget, sőt van egy intézményünk, amely 120 százalékos kihasználtsággal működik” – mondta a Hír TV-nek Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti elnöke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top