nlc.hu
Életmód

Hajléktalanszállóra került Berki László

A hódmezővásárhelyi hajléktalanszállón él az egykori zenész

Sehol sem talál munkát Berki László, aki évtizedekig tanított és zenét szerzett.
Berki László

A hódmezővásárhelyi hajléktalanszállón él a hajdan megbecsült zenetanár és punkzenész, Berki Lászlóírja a Népszava. Jeles alakja volt a magyar punkzene történetének, a ’70-es években a Vörös Görények nevű zenekarban játszott. A covid óta munkanélküli és hajléktalan. A lakhatását mindig szolgálati ingatlanban tudta megoldani. Ha ez a lehetőség megszűnik, és emellett munkája sincs – elmondása szerint –, könnyen elindul az ember a lejtőn.

Korábban egy pécsi hajléktalanszállón élt, ám a 68 ezres juttatása miatt rendre kirabolták. Tavaly október óta él Vásárhelyen, többnyire a hajléktalanszálló előterében üldögél vagy felsétál a templomhoz. „Munkát kellene először találni. Pécsen jelentkeztem szalag mellé gyári munkásnak, oda túl öreg voltam. Októberben leszek 62 éves, szeretnék még tanítani, de ahhoz a bértábla szerint túl drága vagyok. A muzsika az életem” – vallotta be Berki László, hozzátéve: elsősorban a hajléktalanszállóról szeretne kikerülni.

A 34 éven át zenetanárként dolgozó zenésznek két házasságából két lánya született, Angliában élnek. Sokáig még a kapcsolatot sem tudta velük tartani, Pécsett ugyanis ellopták a telefonját és a laptopját. 

A hódmezővásárhelyi önkormányzat az ünnepek előtt karácsonyfát ajándékozott a szállónak, Berki László ezt egy saját szerzeménnyel köszönte meg a lakók nevében:

A város Facebook-oldalára kitett videót már több mint egymillióan nézték meg.

Kiemelt fotó forrása: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata / Facebook – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top