Életmód

Zseniális, ahogy önkéntesek hajléktalanszállóvá alakították az emeletes buszt

Egy házaspár fogott közösségi adománygyűjtésbe, hogy egy emeletes buszból mobil hajléktalanszállót hozzon létre az utcán élők számára.

A Remény névre keresztelt busz, ami hamarosan szolgálatba is áll a walesi Newport utcáin, 12 ember ellátására alkalmas, egész pontosan ennyi ágy fér el benne két zuhanyzó, illetve két toalett mellett, egy konyha, és egy kisebb közösségi helység társaságában.

A segítő projektre a helyi Remény nevű önkéntes szervezet aktivistái kalapozták össze a pénzt az elmúlt egy év folyamán, a közösségi finanszírozásból végül 7 millió forintnak megfelelő összeg folyt be. A cél az volt, hogy a busz elkészüljön, mire beköszöntenek a legnagyobb téli hidegek. Ám a gyűjtés még nem állt le, továbbra is szükségük van az adományokra, például a benzinköltséghez.

A buszvezető Ian Smith és felesége, Tammy ötlete onnan jött, hogy korábban találkoztak egy hasonló projekttel Bristolban. A házaspár a Wales Online-nak elmondta, már évek óta osztanak élelmiszert hajléktalanoknak, és mindeközben azt vették észre, hogy a számuk egyre csak nő a városban. 

A hajléktalanszállóvá alakított emeletes buszról készült képeket itt nézheted meg

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top