Életmód

Megsarcolnák a SZÉP-kártyákon maradt pénzeket

Ha valaki nem használja fel az utalást követő második év május 31-éig a pénzt, akár havonta 3 százalékos díjat vonhatnak le tőle.

Havidíjjal terhelhetőek lesznek a felhasználási határidő után a SZÉP-kártyán maradt összegek – ez szerepel a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet tervezetében.

A szolgáltatók havonta legfeljebb 3 százalékot számíthatnak fel az utalást követő második év május 31-ig fel nem használt összegre vetítve.

A szolgáltató a felhasználási határidő lejárta előtt legalább 60 nappal köteles felhívni a kártyabirtokos figyelmét arra, hogy mely időponttól kezdve mekkora díjat számít fel a fel nem használt pénzeszközre.

A jelenleg határidőre fel nem használt összeget vissza kell fizetni a munkáltatónak vagy jogutódjának. Továbbra is legfeljebb 0,3 százalék díjat számolhatnának föl a kártyák pénzforgalmi szolgáltatói a más által működtetett terminálok használata esetén.

A rendelettervezet alapján a 3 éves lejárati idejű kártyák visszavonhatóak, ha a számlájukon 24 hónapon keresztül nincs pénzeszköz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top