Életmód

Felbosszantották a gyermekei, így mutatott példát nekik az anya

A Texasban élő Joan Cheever 2005-ben döntötte el, hogy hajléktalanoknak szeretne segíteni, miután felhúzta magát, hogy a gyermekei túlságosan sokat panaszkodnak, minden ok nélkül.

„Azt éreztem egy nap, hogy a kamasz gyerekeim túlságosan sokat panaszkodnak, és többet akarnak, mint amire szükségük van, miközben számos olyan emberrel találkoztam a környékünkön, akik segítségre szorultak volna – mesélte a nő a People magazinnak.  – Fogtam magam, és lefőztem egy nagy lábas chilit, egy csomó spagettit, csináltam hozzá salátát, vettem ásványvizet, majd odamentem a gyerekeimhez, és azt mondtam nekik, hogy elmegyünk és keresünk olyan embereket, akiknek semmijük nincs, mégsem panaszkodnak, és enni adunk nekik.”

A korábban újságíróként dolgozó asszonynak innentől egyetlen küldetés tette ki az életét: ételhez juttatni San Antonio város hajléktalanjait. Ma már saját ételkocsival járja a város utcáit, és férje is besegít neki. Négy különböző kerületben osztanak ételt minden kedden. Friss és egészséges táplálékot adnak, olyat, amire a szervezetnek szüksége van. „Családi kezdeményezésként indult, aztán egyre több anyuka keresett meg, hogy elküldené hozzám önkénteskedni a gyerekét. Lehetőséget adok nekik arra, hogy beszélgessenek olyan emberekkel, akik az utcán élnek, és felismerjék , hogy ők is pont olyanok, mint mi. Nem láthatatlanok, valóságosak, és éheznek.”

12 év telt el azóta, hogy az asszony elkezdte az ételosztást, ma már minden héten kap félajánlásokat helyi boltosoktól, gazdáktól, de még catering cégektől is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top