Életmód

Ennyi barátjuk van a boldog embereknek

Nem feltétlenül azok a legboldogabb emberek, akiknek több tucat barátjuk van.

A szociológiai kutatások eredménye szerint már mindössze öt közeli, nagyon jó lelki társsal (ami alatt barátot és rokonokat egyaránt érthetünk) is kiegyensúlyozott, boldog életet élhetnek az emberek. 

Az Oxford Egyetemen dolgozó dr. Rubin Dunbar 90-es évek elején végzett kutatási eredményei szerint egy átlagos ember körülbelül 150 emberrel képes viszonylag rendszeresnek mondható kapcsolatot fenntartani. Ebben a számban már benne vannak a rokonok, távolabbi barátok is. Ez az a kör, akiket meghívnánk mondjuk az esküvőnkre vagy egy nagyobb szabású partira. 

Tovább szűkítve ezt a 150 embert, a belső, 50 embert tartalmazó körbe már csak azok kerülnek bele, akiket viszonylag közeli barátunknak hívunk, de nem találkozunk velük gyakran. A következő 15 még közelebbi barátunkkal már gyakran is találkozunk, és sok mindent csinálunk együtt. Az öt legeslegjobb barátunk és bizalmasunk viszont már csak azoknak a köre, akikkel a legféltettebb titkainkat is megosztjuk. Ha van öt ilyen barátunk, már szerencsésnek mondhatjuk magunkat!

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top