Életmód

Bezárt a legnépszerűbb online filmnézős oldal

Az 123movies csaknem százmillió felhasználót szolgált ki, de a filmipar nyomására bezárták az oldalt.

Váratlanul érte a felhasználókat, hogy 123movies nevű streaming oldal fejlesztői bejelentették: lehúzzák a rolót – írja a Hvg.hu.

Az illegális tevékenységet folytató oldal szerverei Vietnámban működtek, és már tavaly is kérte a vietnámi amerikai nagykövet a helyi kormányt, hogy csapjanak le a kalóz streaming oldalakra.

Később az Egyesült Államok filmiparának legnagyobbjait tömörítő Motion Picture Association of America (MPAA) is nyomást gyakorolt a vietnámi kormányra.

Az oldal üzemeltetői március 19-én jelentették be a bezárást, mostanra pedig úgy tűnik, végleg megszűnt a site, amely havonta mintegy 98 millió felhasználót szolgált ki.

Az oldal valószínűleg azért működhetett eddig, mert a szerverek nem Európában vagy az Egyesült Államokban voltak. Ám Vietnám – főleg amerikai nyomásra – igyekezett átdolgozni a szellemi tulajdonról szóló törvényeket, és intenzív médiakampány is indult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top