Életmód

Instagram-sztárok mutatták meg, hány fotót lőnek, mielőtt elkészül a tökéletes

„Nem tartozom azok közé, akik 70-100 képet is csinálnak magukról, mielőtt posztolnak egyet. Én legfeljebb 20-at szoktam.”

Nem tudom, mikor szelfiztem utoljára. Nem mintha bármi bajom lenne a műfajjal, sőt még azt is tudom elméletben, hogyan kellene elkészíteni a tökéleteset, ennek ellenére ritkán jutok oda, hogy a megszerzett tudást hasznosítsam is. Mert utálok fotózkodni. Ha mégis mondanom kellene egy időpontot, a szülinapi bulimét mondanám, ahol az este nagyjából közepén mindannyian összegyűltünk egy nagy ünneplős, közös kép kedvéért. Ha jól emlékszem, összesen hat csoportszelfi készült: kettő azért, mert belepislogtam, másik kettő azért, mert a barátnőim pislogtak bele. Egy pedig bemozdult.  

El se tudom képzelni, mi kellene ahhoz, hogy 20-30 vagy akár 50-100 kép erejéig pózoljak/junk egy fotóhoz? És hogy ezen miért gondolkodom egyáltalán? Nos, mert a Huffington Post megszólaltatott most néhány Instagram-sztárt, akik őszintén elmondták, hány képet készítenek átlagosan, mielőtt közzétennének egy szelfit több százezres, olykor milliós követőtáboruknak. Én ledöbbentem. Te? 

1.      Courtney Halverson: 200+ kép

A hivatását tekintve színésznőként és bloggerként tevékenykedő Courtney évekkel ezelőtt prettylittlefawn néven indította el Instagram-oldalát, aminek mára már több mint 200 ezer követője van. Courtney az esetek többségében öltözködési és életvezetési tanácsokat, divat- és stílustippeket oszt meg követőivel, és mint mondja, a tökéletes posztot alkalmanként 200 különböző képből választja ki.

A képek, amik közül választott: 

Instagram szelfi fotó

Kép forrása: The Huff Post

A kép, amit kiválasztott: 

2.      Kayla Short: 60+ kép

A The Huff Post által az 50 legjobb blogger közé választott Kayla Short több mint tízezer követőjének naponta többször is posztol követőinek divatról, gasztrotippekről, stílusról, életérzésről. A fiatal lány vallja, hogy követői az elvégzett munkájának csupán 10%-át látják. „Egy képet csak, és semmi mást.”

A képek, amikből választott: 

Instagram szelfi fotó

Kép forrása: The Huff Post

A kép, amit kiválasztott: 

„Pedig abban, hogy azon a képen annyira természetesnek és gondtalannak tűnjünk, rengeteg munka van. Kezdve azzal, hogy hosszú percekig mozdulatlannak kell maradnunk, a tökéletes ruha kiválasztásán át a tökéletes helyszínig. Mindent aprólékosan és pontosan meg kell tervezni, hogy a megfelelő hatást érjük el a képpel” – mondja Kayla, majd hozzáteszi, az esetek többségében 60-nál is több képet készítenek róla, amiből ő választja ki azt az egyet, amit végül megoszt a közönséggel.

3.      Coury Combs: 50+ kép

„Nem értem, miért hiszi mindenki azt, hogy egy profi instagrammer élete nem szól másról, csak a márkás holmikról, az utazásokról és a csillogásról” – kezdi Coury Combs, aki fancytreehouse néven vezet egy több mint 89 ezer követővel rendelkező Instagram-oldalt. „Elég komoly tévedés ez. Az én életem például nem áll másból, mint hogy üldözöm a tökéletes fényeket.”

A képek, amik közül választott: 

Instagram szelfi fotó

Kép forrása: The Huff Post

A kép, amit kiválasztott: 

Coury a The Huff Postnak elmondta, mikor egy instás képhez pózol, általában azt kívánja, hogy ne lássa meg senki. „Még csak az kéne, hogy valaki megörökítse, ahogy szenvedek a géppel meg a környezettel meg a pózokkal. Totál ciki lenne.”

4.      Steffy Degreff: 20+ kép

Én nem vagyok az a lány, aki 50-100 képet csináltat magáról ahhoz, hogy egy jót találjon az Instára” – mondja Steffy, akinek stílus- és divatblogját mindennap 224 ezren követik. Ez persze nem jelenti azt, hogy Steffy gondolkodás nélkül posztol mindent, amit készít magáról. „Szeretek válogatni a rólam készült képek közül, és nagyon fontosnak tartom, hogy minden apró részlet rendben legyen.”

A képek, amikből választott: 

Kép forrása: The Huff Post / Steffy

A kép, amit választott: 

Bubble tea in a strip mall, my idea of a good time 🤣🥤🍫 #americanstyle

Steffy ❤ (@steffy) által megosztott bejegyzés,

Steffy azt mondja, mikor fotózni kezdik, már van egy konkrét kép a fejében arról, amit látni szeretne. „Általában 20 kép elég ahhoz, hogy találjak egy tökéleteset. Nagyon ritkán van szükségem többre” – írta.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top