Életmód

Holnap péntek, 13-a lesz, de inkább a szerda, 8-ától kellene félned

Legalábbis ez derült ki egy biztosítócég elemzéséből.

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) Zrt. utánanézett, mennyire hihetünk a babonának, miszerint a péntek, 13-a jelenti a legszerencsétlenebb napot. Elemzőik hat évre visszamenőleg vizsgálták meg káreseteket tartalmazó adatbázisukat, a casco-, vagyon- és felelősségbiztosítási káresetek elemzése során pedig megállapították, hogy valójában a szerda, 8-a a „legszerencsétlenebb” nap.

Az elemzés eredményeit a ProfitLine.hu közölte. Ebből kiderül, hogy a legtöbb káreset a hétköznapokon történik – kétszer-háromszor annyi, mint hétvégén. Ezen belül a „legveszélyesebb” a hétfői nap, de összességében a legtöbb káreseménnyel bíró nap szerda, 8-ára esik.

A CIG Pannónia szerint míg az autóval közlekedőknek a hétfői nappal kell a legjobban vigyázniuk, addig a vagyon- és felelősségbiztosítás szempontjából a szombat, összességében pedig a szerda a legkritikusabb nap.

Az elemzők mindezen felül azt is megnézték, mikor történik a legnagyobb kár. Mint kiderült, casco esetében csütörtök, vagyonbiztosítás szempontjából pedig szombat a  „legveszélyesebb nap”, ezeken a napokon ugyanis háromszoros az átlagos kárérték. Összességében a legnagyobb káresetek szombatra és a hónap 24. napjára esnek, ezért 2018-ban november 24-én, szombaton kell majd különösen óvatosnak lennünk. Persze addig még az augusztus 8., szerdát is át kell vészelnünk…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top