Életmód

Videóüzeneteket készít kislányának a 21 éves, haldokló apuka

Bakancslistát és videóüzeneteket készít a rákban haldokló fiatal édesapa, hogy kislányára boldog emlékeket hagyhasson.

Egy éve a gyomorrák egy ritka típusát regisztrálták egy fiatal brit apukánál, aki most szívszorító küldetésbe fogott: bakancslistát készített, és érzelmekkel teli videókat forgat hat hónapos kislányának, hogy boldog emlékei legyenek.

A 21 éves Daniel McGrath úgy döntött, érzelemteli videoüzeneteket készít lánya, Millie számára, mielőtt meghalna. Mindössze egy év telt el azóta, hogy a fiatal apánál egy szerdai éjszakán az orvosok a gyomorrák egy ritka fajtáját, az adenocarcinomát diagnosztizálták, ami már átterjedt a májára is.

Daniel most elhatározta, hogy kislányának boldog emlékeket hagy hátra. Felesége, a 24 éves Rebecca McGrath azt mondta: „Sok dolgunk van, még sok mindent terveztünk. Most csak annyi pénzt akarunk félretenni, amennyit csak tudunk a bakancslista teljesítéséhez. Fél éve házasodtunk össze, sajnos a gyomorrák kezelése nem lehetséges, még műtéti úton sem.”

Daniel jelenleg a Cambridgeshire-i Addenbrooke kórházban van, ahol egy cső segítségével táplálják, és még több hétig nem mehet haza. A fiatal férfi 43 éves édesanyja a Metrónak elmondta, hogy gyűjtést indítottak a GoFoundMe oldalon azért, hogy kifejlesszenek egy tesztet, amivel idejében lehet előre jelezni az adenocarcinomát a fiatal szervezetekben. A rák e kivételes formája általában 60 év felett alakul ki, a világon mindössze 10 esetről tudnak, amikor ilyen fiatal korban diagnosztizálták az elváltozást.

Daniel bakancslistáján szerepel, hogy lányát elvigye az Anfield stadionba, hogy láthassa édesapja kedvenc focicsapatát, a Liverpool FC-t és annak legjobb játékosát, Steven Gerrardot. Daniel a halála előtt még ki szeretné próbálni a szabadesés-szimulátort, és szeretne egy új tetoválást, illetve egy kört megtenni egy Harley Davidson nyergében.

Mindezekről videofelvételt készít majd, hogy a lánya ezekben a szép pillanatokban emlékezhessen rá, ne pedig a betegségében. Még egy szívhez szóló levelet is írt Millie-nek, amit csak 18. születésnapján olvashat el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top