Életmód

„Életem legrosszabb döntése volt, hogy megnagyobbíttattam a melleimet”

A 18 éves új-zélandi modell azért vállalkozott a mellnagyobbító műtétre, mert azt hitte, a karrierje miatt szüksége van rá. Álmában se gondolta volna, hogy néhány évvel később az életéért küzd majd emiatt.

„18 éves voltam, kezdő modell, és a legnagyobb vágyam az volt, hogy a példaképeimhez hasonlóan a legismertebb tervezők kifutóin állhassak. Biztos voltam benne, hogy ettől az álomtól kizárólag a melleim mérete választ el, ezért még ebben az évben megműttettem magam” – kezdi az ausztrál Daily Mailnek adott interjúját Lesley-Ann, akinek vezetéknevét saját kérésére nem hozták nyilvánosságra.

A fiatal nő azt mondja, a műtétet követően néhány évig minden a legnagyobb rendben volt. „A kálváriám ezután kezdődött. Először az tűnt fel, hogy fáradékony lettem: ez korábban egyáltalán nem volt jellemző rám, ahogy a fázósság sem. És csak ezután vettem észre, hogy vizesednek a lábaim.”

Lesley-Ann azonnal orvoshoz ment; először arthritis miatt, majd leukémiával kezelték. Csak később jöttek rá, hogy a fiatal nő egyre súlyosbodó tüneteit krónikus veseelégtelenség okozza. „Mindkét vesém legfeljebb 20%-ban működött, ám hogy mi okozta a gyulladást, az orvosaim se tudták” – meséli a fiatal nő, aki jelenleg is az életéért küzd.

modell mellnagyobbítás mellimplantátum veseelégtelenség

Kép forrása: Facebook / Lesley-Ann

Mikor a vesefunkciói stabilizálódtak, Lesley-Ann és a párja próbálkozni kezdtek a gyerekvállalással. A modell másfél év után esett teherbe, és a várandósság 29. hetében szülte meg kisfiát. „A terhesség nem tett jót a veséimnek, az értékeim tovább romlottak, így, mikor a fiam féléves lett, már rendszeresen járnom kellett a dialízisre.”

A modell anyuka élete azután változott meg gyökeresen, miután kivetette a testéből az implantátumokat. „Beletelt pár évbe, mire rájöttem, hogy a mellnagyobbítás állhat a tüneteim hátterében. Néhány évvel az operációm után volt ugyanis egy autóbalesetem, amit látszólag komolyabb sérülések nélkül megúsztam. Az orvosom azonban azt mondja, az ütés miatt megsérülhettek az implantátumok, a szervezetembe kerülő szilikon pedig a hosszú évek alatt vesekárosodást okozott.”

Hiába érzi magát új embernek az eltávolító műtét után, Lesley-Ann élete jelenleg egy hajszálon függ. „Ahhoz, hogy láthassam a fiam felnőni, transzplantációra lesz szükségem. Méghozzá hamar” – mondja a nő, aki azért vállalta, hogy beszél a vele történtekről, mert szeretné felhívni a többi nő figyelmét a mellimplantátumokkal járó veszélyekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top