Életmód

100 méter hosszan áll a szemét egy fővárosi bicikliúton

Sokan azt hiszik, lomtalanítás van, ezért hordják oda a szemetet. Erről azonban szó sincs.

Hatalmas szeméthegy torlaszolja el a kerékpárutat a Budaörsre vezető egyik legforgalmasabb főút mellett a fővárosi XI. kerületben. Az illegális szemétlerakóról az RTL Klub készített riportot. Ebből kiderült, hogy az első szemétkupacot még a múlt héten tették ide, azóta azonban a többszörösére nőtt a hulladékmennyiség: most már 100 méter hosszan áll a szemét a bicikliúton.

Egyelőre nem tudni, hogyan alakult ki az illegális lerakó, annyi azonban biztos, hogy az emberek közül volt, aki azt hitte, lomtalanítás van a kerületben, így szabadon hordhatják ide a szemetet. Egy férfi éppen akkor hozott ide hulladékot, amikor az RTL Klub stábja a helyszínen forgatott, amikor azonban megtudta, hogy amit csinál, az illegális, inkább visszapakolta a kocsijába, amit hozott.

Valójában jelenleg nincs lomtalanítás a XI. kerületben, de sehol máshol sincs most Budapesten. Az RTL Klub kereste az újbudai közterület-felügyeletet, valamint az önkormányzatot is, az adásig azonban nem reagáltak. A Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai ugyanakkor helyszíni szemlét tartottak, és megállapították, hogy csak a bicikliút van az ő kezelésükben, így csak onnan szállították el a szemetet.

Az RTL Klub riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top