Életmód

Kiderült, hogy az anyajegye nem más, mint az ikertestvére

A morbid kórtörténet adja a különlegességét.

 

A 33 éves Taylor Muhl annak ellenére dolgozik modellként, hogy születése óta van egy hatalmas anyajegy a testén, amely pont szimmetrikusan felezi el a testét, de a hasán a legfeltűnőbb az összeillesztés.

Nemrégiben kiderült, hogy egyáltalán nem anyajegyről van szó, hanem egy különleges genetikai állapotról, melyet a kiméra szó jellemez a legjobban.

A görög mitológiában a kiméra egy oroszlán-kígyó-kecske hibridet jelent, a genetikában viszont több részletből, mozaikosan összeálló genetikai állományra utal, amely például Taylor esetében úgy jött létre, hogy az ikertestvérét önmagába olvasztotta az anyaméhben. Ennek megfelelően a teste jobb oldalán a saját génállománya van, a bal oldalán pedig a testvéréé.

Photo by @jimjordanphotography #chimera #chimeraawareness

A post shared by ᴛᴀʏʟᴏʀ (@taylormuhl) on

A modellként dolgozó fiatal nő sokáig takarta a hasát, és a fotósokat is kérte, hogy retusálják ki az anyajegyét, mostanra azonban, mióta megtudta a diagnózist, büszkén vállalja kiméraságát.

(via Metro)

Kiemelt kép: Taylor Muhl/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top