Életmód

Kilencmilliót lopott diákjaitól a kecskeméti tanárnő

Elkezdődött a bírósági tárgyalása Kecskeméten annak a tanárnőnek, aki több millió forintot sikkasztott el egy franciaországi kirándulás árából. Az egykori pedagógus tagadja a szándékosságot.

Nagy botrányt kavart két éve Kecskeméten K. Tünde története, a tanárnőé, aki kilenc millió forinttal rövidítette meg diákjait egy franciaországi utazást ígérve. 136-an fizettek be a tanárnőnek 45 ezer forintot a hatnapos kirándulásért, amiből végül nem lett semmi.

K. Tünde ellen többrendbeli, üzletszerű csalás miatt emeltek vádat, miután a meghirdetett utazást egy nappal előtte lemondta. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a 48 éves tanárnő anyagi gondokkal küzdött, amikor 2016 tavaszán hatnapos franciaországi kirándulást hirdetett meg az iskola tanulói részére. Azt ígérte, a 45 ezer forintos részvételi díj az útiköltségen felül fedezi a szállást, a félpanziós ellátást, a belépődíjakat és egy sétahajózást is a Szajnán.

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A kirándulásra 213-an jelentkeztek, végül a tanárnő 136 diáktól összesen 9 millió 171 ezer forintot vett át. Az utazás előtt három héttel arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a szállást és a buszokat is lefoglalta, pedig nem szervezett sem buszt, sem szállást, sem sétahajót. A kirándulást végül az indulás előtt napon, e-mailben mondta le azzal az indokkal, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így a diákcsoport-kedvezményt nem tudja érvényesíteni. Valójában szándékában sem állt az utazás megszervezése.

A tanárnő az elmaradt utazást követően még heteken át hitegette a jelentkezőket, hogy a befizetett részvételi díjakat visszatéríti, különféle kifogásokra hivatkozva azonban rendszeresen kibújt fizetési kötelezettsége alól. Végül csak két diáknak fizette vissza az átvett összeget.

A Bors beszámolója szerint K. Tünde a keddi tárgyaláson másfél órán át megtörten hallgatta a vádakat, miközben egy zsebkendőt és egy plüssfigurát szorongatott.

A tárgyalás végén  részben elismerte az ellene felhozott vádakat, de tagadta, hogy szándékosan verte volna át a diákokat.

Kétségbeestem, azért nem adtam vissza azonnal a pénzt, mert időt akartam nyerni

– mondta a bíróságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top