nlc.hu
Életmód
Baumann Péter gyilkosának tárgyalása

Kommandósokkal kellett megvédeni a rendőröktől a bíróságon az újbudai rendőrgyilkost

Ordenáré módon gyalázkodott tárgyalásán Baumann Péter gyilkosa.

Botrányos körülmények közt folytatódott az újbudai rendőrgyilkosság bírósági tárgyalása. Baumann Péter rendőrhadnagy gyilkosa, Sz. Szilárd egy esztendeje, január 12-én három intézkedő rendőrt késelt meg egy kelenföldi társasházban, mielőtt kirohant volna az utcára. Ott sikerült lábon lőni és elfogni. Baumann Péter rendőrhadnagy a kórházban belehalt sérüléseibe – írja a Blikk.

Keddi tárgyalásán a gyilkos a tanúként jelenlévő rendőrökhöz fordulva odavetette: “Fogtok még sz.pni!”. A bíró ezután a jelen lévő börtönőr-

kommandósokból állított élő falat a vádlott és a rendőrök közé,

akik közül egyet Sz. tavaly meg is késelt. A bíró ordítva magyarázta el Sz. Szilárdnak, hogy nem ő diktál, nem vághat a bíróság szavába, csak a bíróra nézhet, csak vele beszélhet. Ezután pedig meg is fenyegette, hogyha Sz. még egyszer rendet bont, akkor a távollétében fogja megtartani a következő tárgyalási napokat.

Kommandósokkal kellett megvédeni a rendőröktől a bíróságon az újbudai rendőrgyilkost

Sz. Szilárd elmeállapotát is hosszasan elemezték ma: kezelőorvosa szerint bár Sz. nem skizofrén, időzített bomba. Ha veszélyben érzi magát, ismét a rendőrgyilkossághoz hasonló súlyú bűncselekményt követhet el, hogy meneküljön. Üldözési mániája, indulatkezelési labilitása, a felelősség hárítása miatt veszélyes, ráadásul ezek a tünetei bármikor előtörhetnek.

Ezért további gyógykezeléséig, annak ellenére hogy az Igazságügyi Elmeorvosi-és Megfigyelő Intézet munkatársai

már kétszer is kezdeményezték az áthelyezését,

náluk kell maradnia. Az orvos véleményére Sz. Szilárd vidáman azt mondta: “Megyek vissza a zizik közé!” A megölt rendőr családjának jogi képviselője szerint ez, és a rendőröknek címzett provokatív beszólása, Baumann Péter hibáztatása az őt ért halálos késszúrás miatt is mutatja, hogy Sz. pontosan tudja, az elmebajra való hivatkozás az egyetlen esélye az életfogytig tartó börtön megúszására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top