nlc.hu
Aktuális
Az újbudai rendőrgyilkos kényszergyógykezelés alatt

Újbudai rendőrgyilkosság: elmegyógyintézetben van az elkövető, megúszhatja a börtönt

Ha férfi nem beszámítható, akkor a bíróság felmenti az emberölés vádja alól és elrendelik a tényleges kényszergyógykezelést.

Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI)-ben van a január 13-án egy rendőrt halálra késelő Sz. Szilárd – tudta meg a Mandiner.

Mint ismert, 2023. január 12-én este a 35 éves férfi, Sz. Szilárd megtámadta a vele szemben eljáró rendőröket, és megpróbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt.

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta a Mandinert, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő nyomozás gyanúsítottja továbbra is személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll, a fogvatartás helye nem változott. 

Szabó Józseftől, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől a lap megtudta, hogy Sz. Szilárd május 10-ig volt letartóztatásban, az elmúlt hónapok során a bíróság határozata alapján vizsgálták a férfi elmeállapotát az IMEI-ben

Ennek eredményeként az ügyészség végül a letartóztatás megszüntetését és a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

 

A bíróság ennek helyt adott és az első fokú bírósági tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig, de legfeljebb november 10-ig elrendelte az előzetes kényszergyógykezelést.

A büntetőeljárást ezzel együtt le kell folytatni, de ha férfi nem beszámítható, akkor a bíróság felmenti az emberölés vádja alól és elrendelik a tényleges kényszergyógykezelést. 

Megbilincselt férfi keze

Kényszergyógykezelés alatt áll még az újbudai rendőrgyilkos (Fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top