Életmód

Női ruhát húzott két fiú egy gimiben, megbüntették őket

Pedig még arra is ügyeltek, hogy megfeleljenek a szigorú iskolai előírásoknak.

Megbüntettek két végzős fiút egy texasi gimnáziumban, amiért az egyik napon női ruhában jöttek iskolába. A két srác állítólag nagyon ügyelt rá, hogy olyan ruhát válasszanak, ami egyébként megfelel a szigorú iskolai szabályzatnak, de az igazgató így is behívatta őket. Az eset nagy felháborodást váltott ki a diákok között, több helyi lap is beszámolt a történtekről.

Az nem teljesen világos a híradásokból, hogy a két fiú pontosan miért döntött úgy, hogy női ruhát húz, de a jelek szerint nem azért, hogy az iskolai vezetőséget provokálják. A 17 éves Chris Swkyert és a 18 éves Rodney Dimasso azt mondta, egyszerűen ehhez volt kedvük, és nem gondolták volna, hogy bajba kerülhetnek emiatt.

Pedig pontosan ez történt. Az igazgató azzal érvelt, hogy megzavarják a többi tanulót, ők pedig azt bizonygatták, hogy még a szoknya hossza is megfelel az előírásoknak, ráadásul egy rövidnadrágot is felvettek alá.

A Yahoo azt írja, az iskola szabályzatában nem szerepel, hogy a fiúk nem bújhatnak női ruhába, a genderérzékeny fiatalok szerint pedig az igazgató elfogadhatatlanul viselkedett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top