Életmód

Hihetetlen dologra képes a 3 éves csodagyerek

Se a szülei, se az orvosok nem értik, honnan tanult meg angolul a totyogó kisfiú.

O’Neal Mahmoud egy Izraelben élő, arab anyanyelvű drúz családba született. A 3 éves kisfiú ennek ellenére előbb kezdett el angolul beszélni, mint arabul, amivel mindenkinek feladta a leckét.

O’Neal miatt kezdetben azért aggódtak, mert 2 éves koráig egyáltalán nem beszélt. Aztán jött a meglepetés: a kisfiú nem arabul, hanem angolul kezdett beszélni, méghozzá tökéletes brit akcentussal. Mindezt úgy, hogy szülei alig beszélnek angolul, sosem jártak külföldön, és angol tévét sem néznek.

A kisfiú nemrég szerepelt az izraeli tévében is, ahol a nyilatkozó orvosok és logopédusok is értetlenül álltak a jelenség előtt. O’Neal  olyan fordulatokat és szavakat használ angolul, melyeknek még az arab megfelelőjét sem tudja – arabul egyébként sokkal rosszabbul is beszél, mint a kortársai. Magyarázatot csak a paranormális jelenségek között találni: a xenoglosszia például pontosan azt jelenti, mikor valaki egy számára ismeretlen nyelven képes kommunikálni anélkül, hogy valaha is tanult volna az adott nyelven. Ezt a jelenséget a reinkarnációval szokás összekapcsolni, a tudomány pedig nem ismeri el.

odditycentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top