Életmód

Ez a kissrác hajléktalanoknak varr párnákat

Mindenképpen segíteni akart valahogy.

A 10 éves Gio Dargaj nemrégiben egy hajléktalanszállót látogatott meg az édesanyjával. Ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy szeretne azoknak segíteni, akiknek nincs hova menniük.

Gio mindig is szeretett varrni, így arra jutott, hogy párnákkal otthonosabbá és kényelmesebbé tehetné a hajléktalanok életét. Azt tűzte ki célul, hogy 200 párnával segít azoknak, akiknek nincs fedél a feje fölött.

Gio Darnaj. Fotó: Courtney Darnaj

Először még kézzel készítette a párnákat, ekkor lépett közbe Ricky Smith, a helyi „Random Acts of Kindness Everywhere” (Cél nélküli kedvesség mindenütt) nonprofit egyesület vezetője. A projekt támogatójaként hamarosan egy varrógéppel és rengeteg anyaggal jelent meg a Dargaj család ajtajában.

Gio párnái. Fotó: Courtney Darnaj.

Gio a segítő szándék mellett hatalmas kosárlabda-rajongó, aki a Cleveland Cavaliersnek szurkol. A Good Morning America tévéműsor készítői épp ezért úgy döntöttek, hogy meglepik a kisfiút egy jeggyel az NBA-döntőre, ahol élőben láthatja kedvenc csapatát.

(via ABC News)

Kiemelt képünk: Courtney Dargaj

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top