Életmód

Ezért ne eddz soha másnaposan!

Sokakat hajt a lelkiismeret-furdalás az edzőterem irányába egy-egy átbulizott éjszaka után, pedig másnaposan edzeni nem biztos, hogy olyan jó ötlet.

Kétféle ember létezik: aki a másnapot a takaró alatt, félig nyitott szemmel sorozatokat nézve vészeli át, és nem átall annyit szénhidrátot magához venni, amennyit úgy érzi, hogy a szervezete igényel, és a másik, aki hasogató fejfájása ellenére is ott áll a futópadon, hogy kiizzadja magából az előző éjszaka mérgeit.

Egy 2014-es felmérésből kiderül, hogy a hétvégi sportolók jelentős része az előző napi bulit kompenzálja az edzőteremben. Csakhogy egyáltalán nem biztos, hogy jól teszi: Ian Streetz, londoni személyi edző szerint a másnaposan edzéssel az a probléma, hogy ekkor alapból nagyon dehidratáltak vagyunk, amit csak tovább ronthat a fokozott izzadás. Ennek hatására pedig csak fokozódik a kimerültség, és erősödhet a másnapokon elég gyakran fellépő hányinger is.

Több szakértő megerősítette, hogy a másnapi alacsony vércukorszint miatt is rosszabbul mehet a sportolás, és sokkal fáradtabbnak, gyengébbnek érezhetjük magunkat utána. 

A tanulság? Engedjük el az „aki éjjel legény, nappal is legyen az” elvét, és inkább úgy pihenjünk, ahogy nekünk a legjobban esik.

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top