Életmód

Kiderült, mégsem szakították el az anyjától az ikonikus fotón szereplő kislányt

Megszólalt a kislány édesapja, és azt mondta, a gyereket és az anyját együtt szállították a texasi McAllenbe.

Hamisnak bizonyult az amerikai Time magazin elhíresült illusztrációja. A borítón Donald Trump néz le egy síró kislányra, a cím pedig így szól: Isten hozott Amerikában. A címlaphoz felhasznált fényképet készítő Pulitzer-díjas fotós, John Moore azt mondta, szívszorító volt látni, ahogy a kislányt elszakítják az édesanyjától a határon.

Most azonban megszólalt a kislány apja, Denis Valera, és azt mondta, hogy a kislányt nem választották el az anyjától. A lányt és az édesanyját együtt szállították a texasi McAllenbe, ahol az anya menedékjogi kérelmet adott be – írja a Hvg.hu. Az információt a hondurasi külügyminiszter-helyettes is megerősítette.

Az ikonikus fotó annak a sokak által embertelennek tartott gyakorlatnak lett a szimbóluma, amely miatt az illegális bevándorlók gyerekeit elválasztották a szüleiktől.

Donald Trump kedden aláírta azt az elnöki rendeletet, amely megakadályozza az Egyesült Államokba érkező és őrizetbe vett családok székszakítását. A nulla tolerancia politikája marad, de a gyerekek együtt maradhatnak a szüleikkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top