Életmód

Fennállása legpocsékabb napja után a netezők mentették meg az apró könyvesboltot

A tulajdonos a Twitteren panaszolta el, hogy mindössze 12 font – átszámítva 4000 forint – bevétele volt. Nem várt helyről érkezett a segítség.

„Ha bárki azon morfondírozott mostanában, hogy könyvet szeretne vásárolni, akkor itt a tökéletes alkalom” – kezdte megható Twitter-posztját az aprócska brit könyvesbolt tulajdonosa, Georgia Duffy, majd hozzátette, az utóbbi időben pang az üzlet, olyannyira, hogy előző nap mindössze 4000 forintnyi bevétele volt.

georgia könyvesbolt segítség twitter

Kép forrása: Georgia Duffy

Miután Duffy megosztotta a Twitter-üzenetet, a bejegyzés önálló életre kelt: egymilliónál is többen kattintották, négyezren pedig megosztották a segítségkérést. És ezzel még nem ért véget a történet, a netezők ugyanis nem csak posztoltak. „Álmomban se gondoltam volna, hogy ilyesmi a való életben is megtörténhet. Hála a twitterezőknek, ma már annyi rendelést kapok, hogy alig tudom feldolgozni őket. A világ minden pontjáról kaptam könyvrendelést.

A 28 éves könyvkereskedő a BBC-nek elmondta, a netezőktől a megrendeléseken túl rengeteg kedves szót és támogatást kapott. „Van, aki még adományozott is, hogy fenntarthassam a boltot” – mesélte a fiatal nő, majd elárulta, egy átlagos naphoz képest – amikor nagyjából 12 megrendelést kapnak – a poszt megjelenése óta 70-re nőtt a megrendelések száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top