Életmód

Töltődj otthon: tápláló házi arcmaszkok nyárra

Az arcbőrnek és nekünk is időnként jár egy kis kényeztetés. Mutatunk szuper, házilag is elkészíthető arcmaszkrecepteket.

Avokádós mézes maszk

Avokádó és méz, két csodás dolog, amikből csakis valami még csodásabb születhet. Egy avokádót törjünk össze, és adjunk hozzá egy evőkanál mézet. Ez a hihetetlenül gazdag hidratáló arcpakolás jól jöhet a száraz bőrtől szenvedőknek.

arcmaszk, apolasTejes arcmaszk

A tejben fürdés már Kleopátra óta nagy népszerűségnek örvend, nem csoda, hiszen a tej szuper selymessé teszi a bőrt. Persze most nem engedünk tele egy kádat tejjel, sőt nem is sima tejet, hanem tejport használunk ehhez a maszkhoz, hogy felfrissítsük, megfiatalítsuk arcbőrünket. ¼ bögre tejport keverjünk össze annyi vízzel, hogy sűrű, krémszerű állagot kapjunk, az arcunkon oszlassuk el, hagyjuk teljesen megszáradni, majd meleg vízzel mossuk le.

Barna cukros arcmaszk

Az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb massza, amit a nők előszeretettel használnak világszerte. Hűtőben jól tárolható, így akár egy nagyobb adagot is készíthetünk belőle, hogy hetente egyszer legalább használhassuk.

Hozzávalók:

  • ½ bögre méz
  • ½ bögre barna cukor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csepp a kedvenc illóolajodból (levendula, jázmin, rózsa, geránium – mind jó bele)

Összekeverjük a masszát, és elkezdjük körkörös mozdulatokkal masszírozni vele a bőrünket. Ezzel leradírozzuk az elhalt hámréteget és felfrissítjük a bőrünket. Ha mindenütt jól megmasszíroztuk vele az arcot, mossuk le langyos vízzel, és terítsünk az arcunkra egy meleg, nedves törölközőt pár percre.

Uborkás pakolás

A vízhiányos bőrre nincs is jobb ellenszer, mint a hihetetlenül nagy víztartalmú kígyóuborka, így érdemes kipróbálni a következő, könnyedén elkészíthető pakolást.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál tejszín
  • fél kígyóuborka

Reszeljük le a kígyóuborkát, és a tejszínnel keverjük össze. Vigyük fel a megtisztított arcbőrre, hagyjuk fent negyedóráig, majd langyos vízzel öblítsük le.

hazi arcpakolasGörögdinnyés pakolás

A lédús, piros dinnye rendkívül gazdag kalciumban, nátriumban, vasban és foszforban, amelyek a magas víztartalommal kiegészítve mélyen hidratálnak, és felfrissítik a megfáradt arcbőrt.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál méz
  • egy szelet görögdinnye

A dinnye húsát egy villa segítségével pépesítsük, keverjük hozzá a mézet, és egészen addig hagyjuk fent az arcon, míg teljesen rászárad. Ezután mossuk le. A maszkot napégés ellen is használhatjuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top