Életmód

Azért sterilizáltatta magát, hogy megmentse a bolygót

Néhány ember számára az a gondolat, hogy új embert hoznak egy olyan világba, amely már most az éghajlatváltozás hatásaitól szenved, félelmetesnek tűnik.

Az újrahasznosítási tanácsadással foglalkozó Gwynn MacKellen úgy döntött, saját kezébe veszi az irányítást, és visszafordíthatatlan sterilizációs eljárást kért, hogy soha ne legyen gyereke. A 31 éves nő a This Morning című tévéműsorban elmondta, hogy ezzel az eljárással tesz egy kicsit a bolygó megmentéséért. 

„Egy svédországi egyetem nemrégiben kiadott tanulmányában azt állapította meg, hogy ha eggyel kevesebb gyerek születik, azzal több mint 2000-szer nagyobb hatást gyakorlok az üvegházhatást okozó gázok csökkentésére, mint az újrahasznosítással és 71-szer nagyobbat, mint azzal, ha a növényi alapú étrendet követem. Minden más, amit a környezet védelmében tehetsz, sokkal kevésbé hatékony, mert ha egyszer megszülöd a gyereked, ő is hatással lesz a környezet változására, ahogy az ő utódai meg azoknak az utódai, és így tovább.”

Gwynn már a húszas évei elején eldöntötte, hogy nem vállal gyereket, bár először azt képozelte, hogy a partnereit meg tudja győzni a vaszektómiáról, de ők ezt elutasították. Egyikük tette fel a kérdést:

„Ha olyan fontos ez számodra, miért nem csinálod meg te magad?”

Gwynn akkor még csak 26 éves volt, mégis eltökélt szándéka volt végigmenni a procedúrán, talált is egy orvost, aki elvállalta, hogy megcsinálja a sterilizálást. Bár Gwynn teljesen biztos magában és a döntésében, leszögezte, hogy nem ítéli el azokat, akik máshogy választanak.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top