Életmód

Majdnem lebénult, mert az orvosok félrediagnosztizálták az agytumorát

Agytumorát stressznek hitték, ezért sima fájdalomcsillapítót írtak fel fejfájására.

Chelsea Yeomans folyamatos fejfájástól és szédüléstől kezdett el szenvedni 13 évesen, amely addig tartott, amíg a lány el nem kezdte letenni a GCSE (General Certificate of Secondary Education) vizsgáit. Az orvosok a fájdalmat a stressz mellékhatásaként, illetve a tinédzserkori  hormonfejlődésnek tulajdonították, és paracetamolt adtak neki. De a fájdalom továbbra sem múlt el, és Chelsea kezdett róla meggyőződni, hogy valami komolyabb baja lehet. Elkezdett a Google-on keresgélni, ahol minden jel arra mutatott, hogy agydaganata van. Elmondta az orvosoknak az aggodalmát, de ők ezt elutasították.

Végül egy szakorvos CT-t végzett el, ami rákos növekedést mutatott a gerincvelőn. Kiderült, hogy Chelsea csak két hétre volt attól, hogy a daganat helyrehozhatatlan károkat okozzon, deréktól lefelé megbénítva a lányt. 2014-ben eltávolították a daganat 90 százalékát, de Chelsea elvesztette az emlékezete egy részét, és még ma is sokat fáj a feje. A műtét következtében sajnos fodrászként végzett munkáját sem tudta folytatni a lány, mert elfelejtette a készségeket. Chelsea azóta is folyamatosan kontrollra jár, ahol MRI-vizsgálattal ellenőrzik, nem nőtt-e vissza a daganata.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top