Életmód

Megalázta a patikus a transznemű nőt

Nem akarta kiadni a hormongyógyszerét.

Hilde Hall kétségbeesett posztban mesélte el azt a megaláztatást, amelyet transznemű nőként a gyógyszerei kiváltása közben kellett átélnie. Az eset még áprilisban történt, amikor megpróbálta kiváltani az orvostól kapott receptjeit, melyekkel elkezdhette az első hormonterápiáját.

„Miután évekig dolgoztam azon, hogy nyíltan kimondhassam, ki vagyok én, egy olyan világban, ahol folyamatosan megkérdőjelezik a transzneműek önismeretét, a gyógyszerész nem volt hajlandó kiadni a hormonkészítményemet” – írta Hilde.

A gyógyszerész nem pontosította, hogy miért nem adja ki a gyógyszereket, csak egyre hangosabban kérdezgette a többi vásárló előtt, hogy mire kell neki a hormon. A nő már a sírás határán volt, és amikor visszakérte volna a receptjeit, akkor a patikus ezt is megtagadta, sőt még akkor sem volt hajlandó kiadni a gyógyszereket, amikor az orvos hívta fel.

Fotó: ACLU of Arizona.

A doktor kénytelen volt átkéretni a recepteket egy másik gyógyszertárba, ahol kérdés nélkül kiadták a hormonkészítményeket.

Egy online petíció után, melyet közel 25.000 ember írt alá, a gyógyszertár elnézést kért Halltól, és azt is közölték, hogy a kérdéses kolléga már nem dolgozik náluk, és hogy a viselkedése ellentétes mindazzal, amit a cég képvisel.

(via Yahoo)

Kiemelt képünk: ACLU of Arizona.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top