Életmód

Ez a depresszió egyik rejtett tünete, amiről senki nem beszél

Egy depresszióval küzdő nő mutatott rá a betegség egyik olyan tünetére, ami meghatározza a mindennapokat, mégis elfelejtenek róla beszélni.

Amióta egyre többen vállalják fel, hogy depresszióval, szorongással vagy pánikbetegséggel küzdenek, arról is egyre többet megtudhatunk, milyen valójában együtt élni a mentális betegségekkel. Egy depresszióval küzdő ausztrál nő posztja hatalmasat ment a Twitteren, miután a betegség egy olyan tünetére hívta fel a figyelmet, ami fölött mindig elsiklanak.

depresszió

Képünk illusztráció.

Ez pedig nem más, mint a „lehetetlen feladat”. Mindenki számára mást jelent, egyeseknek lehet, hogy a kisbolt jelenti a vesztőhelyet, mások képtelenek befizetni a csekkjeiket, vagy nem éreznek magukban elég erőt, hogy megbirkózzanak a mosatlan edénnyel.

Az érzés, hogy egy banálisnak tűnő, hétköznapi dolgot a lehetetlennel azonosítsanak, elképesztően nyomasztó a számukra.

A „lehetetlen feladatról” szóló posztot már több, mint 27 ezren lájkolták, és 12 ezren osztották meg – a megfogalmazás pedig annyira találó, hogy akár a depresszió kórtünetei közé is felvehetnék.

yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top