Életmód

Meghalt a kislány, mert az édesanyja véletlenül rossz kekszet vett neki

Szinte egyforma a Cadbury két kekszének csomagolása. Az egyik a kislány kedvence volt, a másik viszont számára halálos tojást tartalmazott.

Allergiás reakció miatt meghalt egy 9 éves kislány, miután olyan kekszet evett, amelyben számára allergén tojás volt. Anafilaxiás sokkot kapott, és már nem tudták megmenteni.

A tragédia azért történt, mert az édesanya a kislány kedvenc Cadbury-keksze helyett egy másik Cadbury-terméket vásárolt, amelynek szinte ugyanolyan volt a csomagolása.

Isabel kedvence a csokidarabos keksz volt, édesanyja viszont véletlenül csokoládéval töltöttet vett. Ráadásul kibontva sem látszik, melyikről van szó.

Felül látható a kislány kedvence, alul pedig a másik, tojást tartalmazó termék:

Helen, az Ausztráliában élő édesanya nem tudja túltenni magát kislánya halálán. A többi szülőnek viszont azt üzeni, hogy minden egyes alkalommal jól nézzék meg a csomagolást, akkor is, ha öt éve vásárolják a terméket.

Az eset után a Cadbury ígéretet tett arra, hogy megváltoztatja a csomagolást, hogy ne lehessen összekeverni a különböző kekszeket.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top