nlc.hu
Életmód

Rossz kanalat használt, eljegyzése után meghalt a a tejallergiás nő

Négy nappal az eljegyzése után meghalt, mert rossz kanalat használt

A tejallergiás nő véletlenül egy tejtermékkel szennyezett kanalat használt, és már nem tudták megmenteni.
Teát kavargat egy nő

Amikor Craig McKinnon megkérte Jess Prinsloo kezét egy dél-afrikai nyaraláson, az volt életük legboldogabb napja. Ám csupán négy nappal később tragédia történt, a fiatal nő meghalt.

A 24 éves Jess akut tejallergiában szenvedett, és miután véletlenül rossz kanállal keverte meg a teáját, olyan súlyos allergiás reakció lépett fel nála, hogy már nem lehetett megmenteni. Így párjának, a 24 éves Craignek azzal kell szembenéznie, hogy esküvőszervezés helyett újév napján elveszítette élete szerelmét.

„Amikor Jess meghalt, egy részem is meghalt – de senki sem hibáztatható a haláláért” – mondta Craig, aki hétfőn érkezett vissza az Egyesült Királyságba Jess hamvaival.

A fiatal pár december 30-án a nő anyjának johannesburgi házában volt, itt került kapcsolatba Jess a tejtermékkel. Hiába volt nála mindig két Epipen – az anafilaxiás sokkra adott injekció –, ezúttal valamiért nem működött. Vőlegénye szerint talán azért, mert a nő már többször is életveszélyes helyzetbe került a tejallergiája miatt: 9 hónapos kora óta küzdött vele, 18 évesen újra kellett éleszteni, mert a curryjében tej volt. Párja ezért már három éve nem fogyasztott tejterméket, nehogy veszélybe sodorja szerelmét.

A rossz kanálhoz hasonlóan egészen váratlan helyzetekben is kialakulhat életveszélyes allergiás reakció. Egy kisfiú egy angol iskolában súlyos allergiás rohamot kapott és meghalt, miután egyik osztálytársa megdobta egy darab sajttal.

(Mirror)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top