Gasztro

Egy falat keksz ölte meg a kislányt

Egy végzetes hiba okozta a tragédiát.

A 15 éves Alexi Ryann Stafford egész életében mogyoróallergiától szenvedett, és kamaszkorára – a családja támogatásával – megtanulta, hogy mely termékek biztonságosak, és melyeket kell elkerülnie.

Múlt hónapban azonban egy barátjánál járt látogatóban, amikor meglátott egy doboz kekszet – a Chips Ahoy márkát jól ismerte, csak az édesanyja egy másfajta kiszerelést szokott vásárolni, így Alexi nyugodtan vett egyet a kekszből. Sajnos azonban a csomag mogyoróvajas kekszet tartalmazott, és a kislány hibája végzetesnek bizonyult.

Fotó: Kellie Travers-Stafford/Facebook.

Alexi azonnal hazament, amikor bizseregni kezdett a nyelve, de sem a szülei, sem az orvosok nem tudtak rajta segíteni. Anafilaxiás sokkot kapott, és egy órával a sütemény elfogyasztása után már nem élt.

A gyászoló édesanya Facebook-posztban figyelmeztet minden szülőt, akinek allergiás a gyermeke, hogy nagyon figyeljenek oda az összetevőkre.

(via Mirror)

Kiemelt kép: Kellie Travers-Stafford/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top