Életmód

Aki szereti a testét, ezt a 8 dolgot csinálja mindennap

Audrey Tait dietetikus már számtalan nőnek segített abban, hogy leküzdjék az evészavart, kényszerevést, és egészséges kapcsolatot alakítsanak ki a testükkel. Szerinte a következő 8 dolgot csinálják azok, akik tényleg szeretik a testüket.

A dietetikus szerint az a legfontosabb, hogy minél gyakrabban emlékeztessük magunkat arra, hogy mi felelősek vagyunk a testünkért. Ha mi nem gondoskodunk róla megfelelően, akkor tönkretesszük, és persze, hogy utálni fogjuk. A változás a felelősségvállalással kezdődik, senki sem kényszerít arra, hogy egészségtelen ételeket együnk, és mozgás helyett a kanapén heverjünk. A mi döntésünk, hogy milyen testben szeretnénk élni.

Aki szereti a testét, ezt a 8 dolgot csinálja mindennap

1. Elfogadja a testét úgy, ahogy van

Ez egy döntés a szakértő szerint. El kell dönteni, hogy szereted a tested azért, amit tesz érted. Azokat a tulajdonságaidat, amiken nem tudsz változtatni, mint hogy magas vagy, vagy alacsony, milyen színű a bőröd, a szemed, milyen vastagok a csontjaid, csak simán el kell fogadni, hogy ezt nyerted a genetikai lottón. Nincs más választásod, ezzel kell boldogulnod. Ennek az elfogadása az első lépés az önbizalom felé.

2. Azon dolgozik, hogy megváltoztassa, amit meg lehet változtatni

Mindenkinek vannak olyan testrészei, amikkel nem elégedett. Ha megváltoztatható, tehát nem adottság, akkor lehet arra törekedni, hogy megváltozzanak ezek a testrészek. Például a kis mell adottság, azon nem tudsz változtatni sebész nélkül, de a tíz kiló plusz, ami a fenekeden meg a combodon csücsül, nem genetika, azzal tudsz mit kezdeni, hogy javíts a helyzeten.

3. Gondoskodik saját magáról

Amikor szereti valaki a testét, akkor napi szinten gondoskodik róla. Olyan apróságokra odafigyel, mint hogy elég vizet igyon, átmozgassa, egészséges ételeket egyen, és aludjon annyit, amennyire a szervezetének szüksége van.

test önbizalom öngondoskodás

El kell dönteni, hogy szereted a tested azért, amit tesz érted. (Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash)

4. Tisztelettel bánik a testével

Ajándékozd meg a testedet egy finom étellel, fürdővel, olyan pihenéssel, amire vágyik. A tested iránti tisztelet azt jelenti, hogy kedvesen bánsz vele, kihúzod magad, mélyeket lélegzel, oxigénhez juttatod, és segítesz neki ellazulni.

5. Odafigyel a mentális egészségére is

Milliónyi gondolat suhan át a fejeden egy nap alatt, azokat kell választani, amik támogatják a testedet. Ne hallgass a negatív, önutáló gondolatokra, tartsd meg azokat inkább, amikkel az önbizalmat építheted magadban.

6. Biztonságban tartja a testét

Aki szereti a testét, elkerüli a veszélyes szituációkat. Például ne igyál annyi alkoholt, hogy elveszítsd az önkontrollt, buliban vigyázz az ételedre, innivalódra, hogy nehogy beletegyen valaki valamilyen drogot, és ne engedd be az életedbe azokat az embereket, akik stressz alatt tartják a testedet. Soha ne maradj benne olyan helyzetben, ahol veszély fenyeget.

7. Célokat tűz ki maga elé

Olyan célokat, amikért érdemes minden reggel felkelni és tovább menni. Keresd meg azokat a céljaidat, amikért létezni, lélegezni, élni akarsz. Ez az öngondoskodás alapja.

8. Gyakorolja a hálát

Napi szinten adj hálát azért, hogy a tested működik, sőt meg is köszönheted neki akár hangosan is, hogy elvisz a lábaidon oda, ahova menned kell, megemészti az ételt, és úgy funkcionál, ahogy szükséges ahhoz, hogy életben maradj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top