Életmód

Zseniális képregényben magyarázta el férjének egy anyuka, miért fáradt reggel

Egyáltalán nem számított arra, hogy a rajzokat hamarosan a fél világ látja majd.

„Mindig is imádtam a művészeteket, és gyakorlatilag azóta rajzolok, hogy először ceruzát adtak a kezembe. Mondjuk, nem a széles nyilvánosságnak, hanem a családom szórakoztatására, főleg rövid történeteket és képregényeket” – kezdte a Scary Mommy oldalán a kétgyerekes amerikai nő, akinek nevét legfrissebb rajzainak és a Facebooknak köszönhetően ma már szinte egész világ ismeri.

rajz anyuka fáradtság

Kép forrása: Facebook

Mattea Goff azt mondja, a rajzokat ezúttal a férje ihlette, aki nem mindig érti meg, felesége miért is olyan fáradt, morcos és gyűrött reggelente. „Mit is mondhatnék: múlt hétvégén elég nehezen találtam a szavakat, mikor a férjem arról kezdett faggatni, miért vagyok olyan mufurc, miért nem örülök vele együtt ennek a napsütéses reggelnek. Ám ahelyett, hogy nekiestem volna és kiabálni kezdtem volna vele, töltöttem magamnak egy kávét, és inkább lerajzoltam az okot. Ez lett.

„A rajzokon egy átlagos esténk látszik. Az elején még mindenki boldogan szundikál. Úgy nagyjából két órát. Aztán felébred az öt hónapos, aki valamilyen különös oknál fogva egyáltalán nem hallott még a cirkadián ritmusról, cserébe nagyon éhes” – magyarázza Goff, majd hozzáteszi, férje – az ő haszontalan mellbimbóival – a gyerkőc ébredése után is mélyen alszik.

Minden este rá kell jöjjek, aki kitalálta, hogy a gyémánt a világ legkeményebb és legélesebb anyaga, az hazudott. Az illető ugyanis minden valószínűség szerint sosem találkozott még az aprócska babakarmokkal, amik ilyenkor éjszaka úgy marnak az emberbe, mint tíz pici, borotvaéles kés. És akkor még nem beszéltem a kellemes, szoptatás utáni büfiről, amiről sosem lehet előre tudni, hogy az eltüntetéséhez elég-e a kendő, vagy le kell cserélni hozzá a komplett ágyneműt.

Csoda-e ezek után, hogy míg Apa frissen és energiával telve ébred, Anya reggelre úgy néz ki, mint akin áthajtott egy úthenger?” – teszi fel a kérdést az interjú végén Goff, majd hozzáteszi, noha egy olyan problémát örökített meg a képregényben, ami a legtöbb friss anyukának ismerős, mégse számított arra, hogy a rajzai vírusszerűen terjedni fognak. „Elképesztően hálás vagyok azért a sok szeretetért, amit a poszt hozzászólóitól kaptam: miattuk döntöttem úgy, hogy létrehozok egy felületet, ahol időről időre megosztom majd a legfrissebb munkáimat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top