Életmód

Elmondta történetét az édesanya, akinek öngyilkosságba hajszolták 12 éves lányát

A kislány nem bírta tovább az iskolai bántalmazást. Csak a halála előtti napon öntötte ki a lelkét az anyukájának.

Dianne Grossman egy brit édesanya, aki másfél évvel ezelőtt feldolgozhatatlan tragédiát élt át: 12 éves kislánya, Mallory öngyilkos lett, mert nem bírta elviselni, hogy az osztálytársai folyamatosan bántalmazták az iskolában. Édesanyja azért állt a nyilvánosság elé most, másfél évvel a történtek után, mert egy friss felmérésből kiderült, hogy Nagy-Britanniában rekordot döntött az iskoláskorú lányok és a fiatal nők között az öngyilkosok aránya – írja a The Sun.

Grossman elmondása szerint lányát még 10 éves korában kezdték el bántani az iskolatársai. Mallory mindig is érzékeny, kissé csendes, de nagyon vidám, imádni való gyerek volt. Idővel azonban a személyisége szépen lassan változni kezdett. Édesanyja azt hitte, hogy a kamaszkor első jeleit tapasztalja Malloryn, azt gondolta, amit lát, az normális. Fogalma sem volt róla, hogy lányának öngyilkos hajlamai lehetnek.

My daughter, 12, killed herself after twisted Snapchat bullies told her to

MUM Dianne Grossman, 46, tells of her daughter Mallory's death in 2017 as it's revealed the suicide rate among British schoolgirls and young women has hit an all-time high. She reveals how the toll of bullying led to her once happy girl becoming sad and withdrawn before ultimately taking her own life.

Mallory 10 éves volt, amikor elmondta édesanyjának, hogy az iskolában egy lányokból álló csoport zaklatni kezdte. Állítása szerint csúfolták, rugdosták a székét, trágár szavakkal illették, és megfenyegették, hogy ne szóljon a tanároknak. Az anyuka azonnal felhívta az iskolát, hogy megbeszéljék a történteket. De hiába, a lányok nem hagyták abba Mallory bántalmazását.

Ahogyan teltek a hetek és hónapok, a kislány jegyei egyre rosszabbak lettek. Egyre csak kifogásokat keresett, hogy miért ne kelljen iskolába mennie: egyszer a feje, másszor a hasa fájt. Azt azonban, hogy milyen mértékű bántalmazásnak volt kitéve az iskolában, csak a halála előtti napon vallotta be édesanyjának.

A végzetes nap előtt Malloryval különösen kegyetlenek voltak az iskolában: az ebédlőben minden asztalnál volt valaki, aki nem engedte, hogy leüljön. Kisírt szemekkel ment haza, és végre megnyílt anyukája előtt. Elmondta, hogy a lányok különböző üzenetekkel bombázzák őt, az egyikük egyenesen azt írta neki:

Nincsenek barátaid. Mikor ölöd már meg magad?

Eddig a pillanatig az anyukája azt hitte, csak cukkolják Malloryt. Ekkor azonban rádöbbent, hogy nagyon komoly lelki bántalmazásnak volt kitéve. Az anyuka ekkor felhívta az egyik bántalmazó lány édesanyját, de ebből is csak vita lett: az anya nem akarta elfogadni, hogy a lánya ilyeneket írhat, ezért védeni kezdte őt.

Mallory mamája még aznap este elküldte az iskolának az üzeneteket, amelyeket a lánya kapott. Másnap be is ment, és közölte a vezetőséggel, hogy elviszi a lányát az intézményből. Ekkor azonban már túl késő volt: Mallory még ezen a napon véget vetett az életének. Mindössze 12 éves volt.

Mallory édesanyja, Dianne Grossman azért állt ki a világ elé, hogy minél kevesebb emberrel történhessen hasonló tragédia. Ő maga biztos benne, hogy megmenthette volna a kislányát, ha időben észreveszi a jeleket. Szerinte ezért nagyon fontos, hogy a szülők legalább akkora figyelmet fordítsanak kislányuk mentális, mint fizikai egészségére: ugyanúgy, ahogyan az orvosi kezelésekre is elvisszük őket, a mentális egészségüket is meg kell vizsgáltatnunk, ha úgy érezzük, baj lehet.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top