Életmód

Választhatott, hogy koldus vagy prosti lesz

Dokumentumfilmet készített a BBC azokról, akiknek van lakásuk, mégis úgy döntenek, hogy mindennap az utcán kéregetnek.

Nagy-Britanniában egyre nagyobb figyelmet kapnak azok a koldusok, akik valójában nem hajléktalanok, vagyis rendelkeznek lakással, mégis úgy döntenek, hogy mindennap az utcán kéregetnek.

A BBC dokumentumfilmet készített a témáról. Az egyik interjúalanyuk, egy Emily nevű fiatal cambridge-i lány önkormányzati lakásban él, és segélyt kap, továbbra is kéregetéssel tölti azonban az idejét ahelyett, hogy munka után nézne. Elmondása szerint azért, mert nincs, aki felvenné. Ahogyan ő fogalmazott, választhatott, hogy kéreget vagy prostituált lesz.

Eközben a „valódi” hajléktalanok közül sokan megvetik azokat, akik úgymond elveszik a kenyerüket, de a lakosság részéről is egyre növekszik az ellenszenv a „kamu” hajléktalanokkal szemben. Ezért készült el a dokumentumfilm, hogy betekintést nyújtson az ilyen életekbe, hogy rávilágítson, miért dönt valaki az ilyen életmód mellett – írja a The Sun.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top