nlc.hu
Életmód
Fotósorozattal ünnepelte az édesanya transznemű gyermeke coming outját

Fotósorozattal ünnepelte az édesanya transznemű gyermeke coming outját

Meg akarta mutatni, hogy nemhogy nem szégyelli, de egyenesen büszke rá.

Különleges fotósorozattal ünnepelte meg egy amerikai édesanya, hogy lánya bevallotta: transznemű, és mostantól férfiként fog élni.

Adrian anyukája, Heather Lundberg Green sokat gondolkozott rajta, hogyan támogassa fiát. Végül arra jutott, hogy gyermeke 20. születésnapja alkalmából készítenek néhány babafotózást parodizáló képet. Adrian a képeken „Kisfiú!” felirattal és kék lufikkal pózol, a rózsaszínű lufikat pedig kipukkasztja.

Azt reméltem, hogy ha a családtagok is megosztják majd, az emberek felismerik, hogy teljesen normális dolog, ha a transzneműséget örömmel és szeretettel fogadjuk a szokásos kiközösítés és ellenségesség helyett. Be akartam bizonyítani a fiamnak, hogy támogatjuk őt

– mondta az anyuka a Yahoo-nak. Arra persze ő sem számított, hogy a bejegyzést végül több mint 15 ezren osztják majd meg a Facebookon, és csak úgy záporozni fognak alá az elismerő, támogató hozzászólások.

Persze az anyuka azt is nagyon jól tudja, hogy ez az online „kitárulkozás” veszélyes is lehet, hiszen rengetegen vannak a világban – főként online –, akik agresszívan reagálnak az ilyesmire. Talán ez az egyik oka annak, hogy a transznemű fiatalok között csaknem 50 százalékkal magasabb az öngyilkossági kísérletek aránya.

Utólag azonban örül, hogy a fotózás mellett döntött, az élmény ugyanis nagyon jó hatással volt a fiára, és anyaként ő is megmutathatta, hogy nemhogy nem szégyelli őt, hanem egyenesen büszke rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top