Életmód

Felháborodást keltett a gyerekeknek szánt transzszexuális játékbaba

Sokak szerint a játék nem gyerek kezébe való.

Hatalmas felháborodást keltett a világ egyik első transzszexuális játékbabája, amely egy szibériai játéküzletben került a polcokra, Novoszibirszk városában. A babának pénisze és kislányruhája is van – valószínűleg ez verte ki a biztosítékot a vásárlókban.

Getty Images

A transznemű játék vörös ruhát visel, elsőre lánynak tűnik, ám a szoknyája alatt egy minipénisz bújik meg. Sokan feltették a kérdést, rendben van-e, hogy ilyen játékokat gyártanak a gyerekeknek.

Míg a legtöbben „liberális összeesküvést” sejtettek a dolog mögött, mások józanabbul gondolkodtak, és azt írták, lehet, a gyártónál véletlen hiba történt, és egy szerencsétlen baleset következtében került a női fej egy férfi testére. Ha azonban nincs igazuk, ez a történelem egyik első transznemű babája, amit piacra dobtak. A Mattel nemsemleges Barbie-ja már tavaly debütált, illetve Argentínában is megjelentek már a transzszexuális gyerekjátékok.

(Daily Star)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top