nlc.hu
Életmód

Carl Nassib az NFL első nyíltan meleg, aktív játékosa

Elfogadó és együttérző kultúrát szeretne az NFL első nyíltan meleg játékosa

Reméli, hogy egy nap nem lesz majd szükség a hasonló coming outokra, mert elfogadóbbá válik a világ.

Az amerikaifutball-liga, az NFL első aktív játékosa lett Carl Nassib, aki nyíltan felvállalta, hogy a férfiakhoz vonzódik – írja a Telex. A 28 éves sportoló, aki a Las Vegas Raiders játékosa, az Instagram-oldalára feltöltött videón coming outolt. A hírt vezető helyen hozza az NFL weboldala is. 

Ahogy a felvételen hallható, Nassib kifejezetten zárkózott embernek tartja magát, nem is azért szánta el magát a lépésre, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, hanem azért, mert fontosnak érzi az LMBTQ+-emberek láthatóságát. 

„Remélem, hogy egy nap az ilyen videókra és az egész coming out folyamatra nem lesz szükség, de addig mindent megteszek azért, hogy egy olyan kultúrát ápoljak, ami elfogadó és együttérző” – fogalmazott a sportoló. 

Carl Nassib emellett százezer dollárral támogatja a Trevor Project nevű szervezetet, amely kifejezetten az amerikai LMBTQ+-fiatalok számára nyújt mentális egészségi tanácsadást és öngyilkosság-prevenciót. 

Ahogy a Telex írja, az amerikaifutball és a foci világában nagyon kevesen vállalják fel nyíltan, hogy az LMBTQ+-közösség részei, mivel mindkét sportágban igen erős a kirekesztés, a hagyományos fociban emellett ráadásul rengeteg rasszista szurkoló is el tudja rontani a többi sportrajongó örömét. 

Carl Nassib az NFL első nyíltan meleg játékosa

Carl Nassib, itt még előző csapata, a Tampa Bay Buccaneers mezében (Fotó: Getty Images)

Az NFL-ben korábban nem volt példa rá, hogy aktív játékos felvállalja a melegségét. Utoljára 2014-ben fordult elő, hogy egy játékos coming outoljon, Michael Sam azonban végül nem került be egyik csapat végleges keretébe sem.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top