Életmód

1000 álláshirdetésre jelentkezett a siket nő, mindenhonnan elutasították

„A fogyatékkal élő emberek képesek rendkívüli módon teljesíteni, ha lehetőséget kapnak rá” – vallja a siket nő, aki semmi mást nem szeretne, csak dolgozni.

A 32 éves Kellie Wilson az elmúlt 18 hónapban 1000 álláshirdetésre jelentkezett, ám mindenhonnan elutasították, feltételezhetően azért, mert siket.

Jelentkezett többek között mosogatónak, házvezetőnőnek, illetve felszolgálónak is, de nem vették fel sehová sem. Akadt, ahonnan választ sem kapott, máshol az volt a probléma, hogy nem tudott telefonos állásinterjún részt venni.

„Diszkriminálnak, és tisztességtelenül bánnak velem” – fogalmazott.

Kellie Wilson

A brit nőnek érettségije és üzleti adminisztrátori végzettsége van. Szoftverfejlesztőként dolgozna a legszívesebben, ám ahhoz, hogy az ehhez szükséges iskolát elvégezhesse, pénzre lenne szüksége.

„Az elmém éles, és jól olvasok szájról” – mondja magáról Kellie, aki jelenleg azt fontolgatja, hogy cochleáris implantátumot ültettet be.

Úgy érzi, a munkaadók nem értik meg a fogyatékosságát, ezért utasítják el, ahelyett, hogy lehetőséget adnának arra, hogy megcsillogtassa a képességeit.

„A fogyatékkal élő emberek képesek rendkívüli módon teljesíteni, ha lehetőséget kapnak rá” – hangsúlyozta. 

Kellie korábban egyébként dolgozott már bíróságon és börtönben is, a leghosszabb munkaviszonya 5 év volt, asszisztensi munkakörben.

„Képes vagyok elvégezni azokat a munkákat, amikre jelentkeztem. Csak annyit kérek a munkáltatóktól, hogy adjanak egy esélyt, és kezeljenek úgy, mint a többi embert.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top