Életmód

Trollvadászt keres a brit királyi udvar

Annyi troll támadja Meghan és Katalin hercegnét, hogy a brit királyi udvar kénytelen felvenni egy főállású trollvadászt.

Olyannyira elharapództak a Meghan és Katalin hercegnét érintő, rosszindulatú, zaklató hozzászólások a királyi család közösségi oldalain, hogy az udvar álláshirdetést adott fel, melyben teljes munkaidős „trollvadászt” keresnek.

A pozíciót elnyerő IT-szakember feladata lesz, hogy megtalálja, nyomon kövesse és jelentse a gyanús tevékenységeket a királyi családhoz kapcsolódó közösségi oldalakon. Az obszcén, támadó vagy fenyegető megjegyzések eltávolítása mellett szükség esetén a rendőrséget is bevonhatja.

 

(Getty Images)

A brit királyi udvar néhány nappal ezelőtt tette közzé új, minden eddiginél szigorúbb közösségimédia-irányelveit. Ebben többek között arra kérik a királyi család közösségi oldalainak követőit, hogy ne támogassák a faji, nemi, vallási, nemzetiségi, fogyatékossági, szexuális irányultsággal kapcsolatos vagy életkori  alapú diszkriminációt.

„Közösségi oldalaink célja, hogy olyan környezetet teremtsünk, ahol közösségünk tagjai biztonságosan részt vehetnek a vitában, és szabadon kommentelhetnek, illetve kérdéseket és javaslatokat tehetnek” – fogalmaznak.

A szóban forgó médiafelületek kezelői naponta órákat öltenek azzal, hogy moderálják a trollok megjegyzéseit, ami hatalmas terhet ró rájuk. Éppen ezért van szükségük segítségre egy olyan munkatárs személyében, aki főállásban végzi majd ezt a feladatot. A munkáért egyébként igen tisztességes fizetés jár: évi 22 ezer angol font, vagyis mintegy 8 millió forint.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top